Debian Wheezy To Jessie

WLan connection breaks after some seconds when logged in
Problem seems to be the NetworkManagerApplet used in XFCE and the entries in /etc/networks/interfaces.
By commenting/disabling the following lines in /etc/networks/interfaces, the problem is solved:

#allow-hotplug eth0
#iface eth0 inet dhcp

XFCE taskbar symbols are all placed on left side and cannot be moved
Unter Debian 7 hatte ich meine Panelleiste so gestaltet, dass einige Icons der XFCE-Oberfläche links- und andere rechtsbündig am jeweiligen Seitenrand anlagen. Nach dem Upgrade auf Debian 8 waren sämtliche Icons linksbündig ausgerichtet.
Abhilfe schaffte ein transparenter und ausgedehnter Separator:
Rechtsklick ins Panel -> Leiste -> Neue Elemente hinzufügen -> Trennelement hinzufügen und an die richtige Position verschieben.
Danach
Rechtsklick ins Trennelement -> Eigenschaften -> Stil: Durchsichtig; Haken bei “Ausdehnen”.

CIFS unmount script for CIFS mounts at shutdown

/etc/init.d/hwe_unmount_cifs.sh

#! /bin/sh

### BEGIN INIT INFO
# Provides:          umount cifs mounts
# Required-Start:    $remote_fs $syslog
# Required-Stop:     $remote_fs $syslog
# Default-Start:
# Default-Stop:      0 1 6
# Short-Description: umount cifs mounts
# Description:       This file should be used to construct scripts to be
#                    placed in /etc/init.d.
### END INIT INFO

PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin

# Define LSB log_* functions.
# Depend on lsb-base (>= 3.2-14) to ensure that this file is present
# and status_of_proc is working.
. /lib/lsb/init-functions

/bin/echo "HWE: unmount cifs"
#log_action_msg "HWE: Before umount cifs mounts"

#umount /home/hwe/EigeneDateien
#umount /home/hwe/Shared

#log_action_msg "Now wait 5 seconds"
#sleep 5
#log_action_msg "after 5s wait"
#exit

/etc/systemd/system/hwe_unmount_cifs.service

[Unit]

Description=/etc/rc.local.shutdown Compatibility
ConditionFileIsExecutable=/etc/init.d/hwe_unmount_cifs.sh
DefaultDependencies=no
After=rc-local.service basic.target
Before=shutdown.target

[Service]
Type=oneshot
ExecStart=/etc/init.d/hwe_unmount_cifs.sh
StandardInput=tty
RemainAfterExit=yes

[Install]
WantedBy=multi-user.target

systemctl daemon-reload
systemctl start hwe_unmount_cifs.service
systemctl status hwe_unmount_cifs.service
systemctl enable hwe_unmount_cifs.service

2 Monitors are not working anymore
The 2 monitors are not setup correctly anymore - the "xrandr" command is overruled by a ??gnome?? application setting.
To enable the second monitor, after booting up and log-on the following command has to be called:

xrandr --output DVI-0 --auto --primary --output VGA-0 --auto --right-of DVI-0
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License